Ovlašteni Bosch Car Service

3D Geometrija / Optika kotača

Auto optika, centriranje trapa ili ovjesa, 3D auto geometrija, optika kotača, geometrija kotača… Mnogi su nazivi, ali sve znači isto: položaj kotača. Radi se o nekoliko zahtjeva koje kotači moraju zadovoljavati da bi vožnja cestom bila ispravna i sigurna. Nažalost, puno ljudi zanemaruje ovaj problem na vozilu i centriraju trap tek onda kad je kasno, odnosno kad primijete nepravilno trošenje guma.Problemi s optikom trapa nastaju s vremenom i neizbježni su. Geometrija kotača može se poremetiti vožnjom po lošim cestama, parkiranjem po uzdignutim pješačkim stazama, prilikom udarca u kolnik ili naleta na rupu u cesti. U prometnim nesrećama također dolazi do pomakivanja trapa.


Deformacija elemenata ovjesa uzrokuje zanošenje automobila u jednu stranu, proklizavanje automobila u zavojima, povećava zaustavni put prilikom kočenja na cesti. Sve to može dovesti do prometne nesreće.

Osim što je narušena i vaša sigurnost i upravljivost automobilom, gume se nepravilno i znatnije troše, smanjuje im se vijek trajanja, smanjuju im se performanse, a trošite i više goriva, što ćete u konačnici sve osjetiti po džepu.

Kada je potrebno raditi centriranje trapa?
• ako primijetite neravnomjerno ili nepravilno trošenje pneumatika
• poslije bilo kakve zamjene dijelova oslanjanja na trapu (amortizeri, krajevi spona, kugli i sl.)
• poslije naleta na veću rupu na cesti ili rubnika kolnika
• nakon prometne nesreće
• ako upravljač ne stoji ravno
• ako vozilo ”vuče” u jednu stranu

Što prilikom centriranja, odnosno podešavanja optike trapa, radimo za vas?
U našem se servisu pomoću preciznih laserskih instrumenata i kamera uzimaju mjere na vozilu kako bi se kasnije usporedile s tvorničkim postavkama automobila.
Provjeru vrši suvremena 3D kamera koja snima i bilježi raspon, nagib i zatur kotača. Ta se tri elementa istovremeno podešavaju i jednako su bitna za sigurnost, a utječu i na potrošnju goriva.
Zatim slijedi postavljanje meta na kotače, nakon čega se putem posebnih kamera bilježe podaci o položaju ovjesa. Preuzeti se podaci unose u računalni program, koji ih uspoređuje s tvorničkim zadanim parametrima za svako vozilo posebno. Slijedi skeniranje kotača, mjerenje uglova kotača, položaj upravljača te podešavanje trapa

Zašto odabrati nas?

Vaš Autoservisni i dijagnostički centar iz Varaždina!

Već više od 20 godina, posvećeni smo pružanju vrhunskih usluga našim klijentima. U tom vremenu, stekli smo bogato iskustvo i izgradili reputaciju pouzdanosti i kvalitete.

Sve je započelo prije više od 20 godina kada smo osnovali našu tvrtku s ciljem pružanja vrhunskih usluga u automobilskoj industriji. Od samih početaka, naša strast prema automobilima i predanost kvaliteti bili su temelji našeg rada.

Kroz godine, razvili smo se u pouzdanog partnera za sve potrebe vašeg vozila. Naša stručnost obuhvaća široki spektar usluga, uključujući održavanje, popravke, dijagnostiku, prodaju vozila po narudžbi i još mnogo toga.

miner

Kontakt

telefon: +385 42 731 052
e-mail: servisac@ac-group.hr

event confirm

Radno vrijeme

Pon – Pet: 08:00 – 16:00
Sub: 8:00 – 13:00

shop location

Adresa

Ulica braće Krajanski 22, 42 000 Varaždin, Hrvatska

Mi smo one-stop-shop za Vaše vozilo i tu smo za Vas!

 

Zakažite termin

AC Group Autoservis ima sve potrebne resurse kako bi zadovoljio vaše trenutne i buduće potrebe za uslugama vezanim uz popravak Vašeg vozila.

Kad dođete u naš Autoservis, možete biti sigurni da ste povjerili svoje vozilo stručnjacima koji razumiju njegovu važnost i brinu o svakom detalju. Naša garancija vrhunske kvalitete stoji iza svake usluge koju pružamo, jer znamo koliko je važno da vaše vozilo bude u sigurnim i pouzdanim rukama.

ZZ_potpis_png